VERBRU Verbouwing
Heverlee

Een typische koterijwoning zonder contact met de achtergelegen tuin werd omgevormd tot een lichtrijke en functionele gezinswoning, als voorbeeld voor het ruimtelijk en comfortabel wonen in de stadsrand. Achter de ingetogen voorgevel schuilt een speelse dynamiek in de open leefruimtes. De variërende hoogte en bouwdiepte in de achtergevel weerspiegelen dit effect.

De oude woning bestond uit een aaneenschakeling van donkere en kleine ruimtes. We haalden een hap uit het bestaand gelijkvloers volume en creëerden zo een lichtrijke leefruimte, een gezellig stadsterras en een overdekte tuinkamer. De typische zolderkamertjes werden opengetrokken met een subtiele dakuitbouw en baden nu in het licht.

We kozen voor een tijdloze, rustige architectuur in harmonie met de authentieke sfeer van het pand. De woning werd energiezuinig verbouwd en volledig nageïsoleerd, in combinatie met de meest moderne technieken én zonder aan het karakter van de woning te raken.

 

Inclure_verbouwing Heverlee_gang
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_leefkeuken
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_leefkeuken
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_leefkeuken
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_leefkeuken-gang
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_leefkeuken-houten roostering
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_zolder
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_speelkamer
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_bibliotheek
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_bureau
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_voorgevel
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_voorgevel
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_achtergevel
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_achtergevel
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_achtergevel-aluminiumraamkader
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_voorgevel-VOOR
press to zoom
Inclure_verbouwing Heverlee_achtergevel-VOOR
press to zoom
1/1